Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z kukurydzą i papryką

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • ¼ puszki kukurydzy
  • 1 papryka
  • 2 jajka
  • 1 kostka rosołowa
  • odrobina musztardy
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • majeranek
  • szczypiorek

Sposób wykonania:

  1. Ryż zalać bulionem z kostki u gotować do miękkości.
    W miedzy czasie kukurydze pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać a kukurydze odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki dodać do ugotowanego i odsączonego ryżu.
    Następnie z jajek usmażyć jajecznicę po czym dodać ją do ryżu.
    Musztardę wmieszać z posiekanymi ziołami, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze raz wszystko wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *