Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z kiwi i konfiturami z wiśni Iwony

Składniki:

  • 1 ½ szklanki wyprażonego ryżu
  • ½ szklanki śmietany kremówki
  • 2 łyżki siekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki  siekanych orzechów laskowych
  • 2 łyżki siekanych migdałów
  • 4 kiwi
  • 10 dkg daktyli
  • 1 winne jabłko
  • sok z cytryny
  • kieliszek koniaku
  • 2-3 łyżki konfitury z wiśni

    Sposób przyrządzenia:
    Uprażone na patelni orzechy i migdały wymieszać z ryżem, skropić koniakiem. Jabłko umyć, obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w słupki, daktyle w paski, kiwi w kostkę. Wszystkie owoce wstawić na godzinę do lodówki. Ryż z owocami podawać z bitą śmietaną, udekorować wiśniową konfiturą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *