Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z kurczakiem i warzywami Iwony

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
  • czerwona i żółta papryka
  • 4 pomidory
  • 2 marchewki
  • ½ szklanki groszku konserwowego
  • 30 dkg piersi z kurczaka
  • olej
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, rozgrzać 2 łyżki  oleju, dodać ryż i smażyć 3-4 minuty. Wlać 3 szklanki gorącej wody, mieszać i gotować 15 minut. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, pomidory pokroić w ćwiartki, marchewki obrać, pokroić w słupki, paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kurczaka, zrumienić, dodać warzywa, doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć 4 minuty. Kurczaka i warzywa przełożyć do ryżu, wymieszać, gotować 10 minut. Przyprawić  do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *