Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z jajami i papryką

Składniki:

  • 20 dkg ryżu
  • sól
  • ostra papryka w proszku.
  • 1 szklanka wody

    Papryka:

  • 1 duża cebula
  • 3 papryki czerwone
  • 2 papryki zielone
  • 3 dkg masła
  • sól, ocet, cukier, kwasek cytrynowy
  • liść laurowy
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • mała puszka przecieru pomidorowego
  • Jajka:
  • 6 jajek
  • 3 dkg masła
  • sól
  • koperek

    Sposób przyrządzenia:
    Ryż ugotować na sypko. Paprykę opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, przeciąć wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, pokroić na poprzeczne szerokie paski. Cebulę obrać , pokroić wzdłuż i włożyć do papryki. Dodać tłuszcz, zalać niedużą ilością wody i gotować do miękkości. Włożyć pomidory, przyprawy, roztarty czosnek i przyprawić do  smaku solą, pieprzem i cukrem, dla zaostrzenia smaku dodać kwasek cytrynowy i szczyptę  ostrej papryki w proszku. Papryka ma mieć smak ostry, słodkawo- kwaśny, chwilę podgotować i odstawić. Usmażyć jajka sadzone. Opłukać i posiekać zielony koperek. Ugotowanym sypkim ryżem obłożyć półmisek, pozostawiając pusty środek. Na ryżu ułożyć jajka, oprószyć je solą i koperkiem. W środek wlać paprykę.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *