Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż na pomarańczowo

Składniki:

  • 1 szkl. ryżu
  • 3 łyżki soku z pomarańczy
  • skórka starta z pomarańczy
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • sól

    Sposób wykonania:

    Ryż gotować około 10 minut w 2 litrach wody.
    Po tym czasie go odcedzić i przelać zimną wodą.
    Następnie dodać masło,  sok i skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać id oprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego.
    Przykryć folią aluminiową i wstawić na 15 minut do rozgrzanego piekarnika.
    Na sam koniec udekorować kawałkami pomarańczy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *