Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż i szafran

Tym razem przepis na przygotowanie aromatycznego ryżu. A mianowicie ryż gotowany na bulionie z szafranem. Pozostałe składniki potrawy: cytryna, masło, cebulka, czosnek i imbir. 
 

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu 
  • 1/3 łyżeczki szafranu
  • 1 duża cytryna
  • 2 szklanki bulionu
  • 1 niewielka cebula
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 cm kawałek imbiru
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Bulion przelać do garnka i doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas zdjąć go z ognia i dodać do niego szafran. 
    Wymieszać i odstawić pod przykryciem na około 15 minut.
    W między czasie obrana cebule i czosnek posiekać.
    Wrzucić je do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Gdy się zeszklą dodać ryż oraz posiekany imbir.
    Zalać całość bulionem z dodatkiem szafranu.
    Wymieszać i trzymać na malutkim ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i dodać jeszcze sok i skórkę z cytryny.
    Wymieszać i posypać posikaną zieleniną. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *