Przepis na pyszną rybkę w nietypowej panierce. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: rybnych filetów, bułki tartej, sezamu, jajek oraz przypraw.
Składniki:
- ½ kg filety rybne
- ½ szkl bułka tarta
- ½ szkl sezam
- 1 łyżka sok z cytryny
- 2 szt jajka
- 4 łyżki mąka
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Sposób wykonania:
-
Filety rybne dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie pokroić je na mniejsze porcje, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.Natomiast do jednej miseczki wbić jajko i roztrzepać go widelcem.Do drugiej miseczki przesypać bułkę tartą oraz sezam, wymieszać.Filety rybne oprószyć mąką po czym zanurzyć w roztrzepanym jajku.Na koniec obtoczyć w bułce z sezamem.Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron na złoto.
Liczba porcji: 4