Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybne racuszki

Składniki:


• 30 dag filetów z dorsza
• 1 łyżka soku z cytryny
• 1 średnia cebula
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżeczka tymianku
• pół łyżeczki pieprzu
• 2 szkl. mąki
• 2 dag drożdży
• pół łyżeczki cukru
• 1 łyżeczka soli
• olej do smażenia

Wykonanie:
Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce. Roztarte z cukrem drożdże zalać 3-4 łyżkami wody i trzymać przez kilka minut w cieple.
Dorsza i cebulę drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, wymieszać z tymiankiem pieprzem i czosnkiem roztartym z solą. Mąkę przesiać do rondla, wymieszać z solą, cały czas mieszając, wlewać drożdże i szklankę ciepłej przegotowanej wody aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany.
Następnie dodać dorsza i ubijać trzepaczką, aż powstanie gładka, jednolita masa, po czym przykryć ściereczką i odstawić na 1/2 godziny w ciepłe miejsce aby ciasto wyrosło. Na patelni mocno rozgrzać olej, łyżką nakładać porcje ciasta formując placki.
Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać na gorąco najlepiej z ostrym sosem (np. musztardowym) i surówką z kapusty marchwi i pora

Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza 27-300 Lipsko ul.Śniadeckiego 3a/18

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *