Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rybna babka oblana pomidorowym sosem

Składniki:

  • 40 dag białej ryby ugotowanej w małej ilości wody
  • 15 dag miękiszu z białego chleba
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 2 białka

    Sos:

  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • liść laurowy
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżeczki czerwonego wytrawnego wina
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rybę zmiksować razem z miękiszem chleba namoczonym w mleku po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy rybnej, delikatnie wymieszać.
    Formę do babki posmarować oliwą i posypać mąką, wówczas przełożyć do niej masę rybną.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 30 minut.
    W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanej oliwie razem z posiekanym czosnkiem, wówczas dodać pokrojone pomidory oraz liść laurowy.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem, trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 1 min po czym wlać wino i dusić kolejne 10 min ale już bez przykrycia.
    Gotową babkę wyjąć z formy i polać ją pomidorowym sosem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *