Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy śledziowe z zielonym groszkiem

Składniki:

  • 50 dkg filetów z solonych śledzi
  • 10 dkg konserwowanego zielonego groszku
  • 15 dkg majonezu
  • papryka konserwowa
  • 1 cebula
  • 3 łyżki białego wytrawnego wina
  • ½ szklanki śmietany
  • musztarda
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia będzie odpowiadał naszym preferencją smakowym. Wymoczone śledzie obsączyć z wody, posmarować z jednej strony musztardą, zwinąć w rulony, spiąć wykałaczką. Majonez wymieszać ze śmietaną i winem, dodać zielony groszek. Rolmopsy ułożyć na półmisku, polać przygotowanym sosem, udekorować papryką i zieloną pietruszką i krążkami blanszowanej we wrzątku cebuli.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *