Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z indyka o musztardowej nucie

Skład:

  • 4 sznycle indycze
  • 200 g metki
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • Sól pieprz
  • Bulion

Sposób wykonania:

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, jeżeli są za grube lekko rozbić tłuczkiem. Płaty mięsa posmarować połową metki (drugą połowę zachować) następnie posmarować grubo musztardą. Cebule obrać i drobno posiekać. Ogórki również drobno pokroić. Cebulę i ogórkami posypać plastry mięsa, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami lub szpilkami do rolad. Przyprawić solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć roladki na złoto, podlać bulionem i dusić do miekkości około 20 minut. Wyjąć roladki i do sosu dodać pozostałą część metki, doprawić solą i pieprzem, musztardą. Sos można zagęścić odrobiną mąki ziemniacznej. Podawać z kluskami śląskimi.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *