Składniki na 2 porcje:
- podwójna pierś z kurczaka
- ser feta pełnotłusty ( 1/3 opakowania),
- oliwki zielone krojone ( 1/2 małego opakowania)
- przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, odrobina oregano i ziół prowansalskich
Na panierkę:
- jajo ,
- bułka tarta
Sposób przyrządzenia:
Rozbijamy tłuczkiem piersi . Każdą z piersi przyprawiamy w/g gustu. Na środek piersi kładziemy podłuzny kawałek fety oraz trochę oliwek. Pierś ciasno zawijamy. Nie ma potrzeby obwijania nicią. Zwinięta pierś dobrze się trzyma. Rulonik maczamy w rozbitym jajku , a następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy ok. 10-15 min. na niewielkim ogniu. Pilnując by rolada się zbyt nie przypiekła- najlepiej by była lekko zrumieniona. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu i smaczne.