Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki z kremem

Składniki:

  • 1/2 litra mleka
  • 10 dag. drożdży
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 5 jajek
  • 3/4 kostki margaryny
  • szczypta soli
  • 1,5 kg. mąki
  • krem czekoladowy


Sposób przyrządzenia:

Z mleka, drożdży i 4 łyżek mąki i łyżki cukru rozrobić rozczyn. Pozostawić do wyrośnięcia. Margarynę rozpuścić. Jajka utrzeć  z cukrem mikserem. Do naczynia wsypać mąkę, dodać rozczyn i pozostałe składniki. Wyrobić ciasto. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę i podzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować i znowu podzielić na 8 części. Na każdą część nałożyć krem czekoladowy i zwinąć rogaliki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *