Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto wegetariańskie Agnieszki

Mój przepis na risotto wegetariańskie – dla wszystkich lubiących ciekawe połączenia smakowe
Składniki:

  • duża cebula
  • marchewka
  • 50g ryżu
  • łyżka oliwy
  • 20g rodzynek
  • 10g pestek słonecznika
  • ananas kawałeczki z puszki
  • ulubione przyprawy


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy na niej pokrojoną w paseczki cebulę , w tym samym czasie gotujemy ryż i marchewkę. Po ugotowaniu wrzucamy je do cebulki, wszystko mieszamy, dodajemy ananasa ( jego sok wymieszany z potrawą da niesamowity zapach) posypujemy pestkami i rodzynkami, zostawiamy na ogniu na parę minut. Zdejmujemy z ognia  posypujemy ulubionymi przyprawami ( ja dodaję paprykę słodką i chili) i jemy:) Najlepiej smakuje prosto z patelni 🙂
Przepis nadesłany na Bakaliowy konkurs ekspresowy przez Agnieszka Ćwik
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *