Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 1 kg. mięsa mielonego
  •   pieprz
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  •  1 jajko
  •  cebula
  •  majeranek
  •  2 ząbki czosnku
  •  2 łyżki koncentratu pomidorowego
  •  2 łyżki mąki
  •  2 marchewki
  • sól


Przygotowanie:

 Do mięsa dodajemy przyprawy, jajko i bułkę tartą, pokrojoną cebulę w kostkę i przeciśnięty czosnek, dokładnie mieszamy, formujemy równej wielkości kulki. Wrzucamy do gotującej się wody z pokrojoną marchewką i cebulą. Gotujemy 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy sól,pieprz, koncentrat pomidorowy i zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą.

 

  „Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez barara"

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *