Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ptasie mleczko Ilony

Składniki:

  • galaretka o smaku kiwi 1 opakowanie
  • kefir 1/2 l
  • wiśnie odsądzone z soku 1 szklanka
  • kiwi 2 sztuki
  • ubita kremówka 1 szklanka

    Sposób przyrządzenia:
    Galaretkę rozpuścić w połowie przygotowanej, gorącej wody, jaka podana
    jest na przepisie na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce. Kefir
    ubijać dokładnie mikserem tak, żeby się spienił, następnie cały czas
    ubijając dodawać jeszcze ciepłą( ale nie gorącą galaretkę). Masa powinna
    być puszysta i lekka, jak ptasie mleczko. Po ubiciu masy należy
    przełożyć ją do pucharków i wstawić do lodówki aby ochłodziła się, przed
    podaniem przybrać bitą śmietaną, kawałkami kiwi i wiśniami.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *