Składniki: 2 szkl. śmietanki łyżeczka cukru waniliowego 2/3 szkl. cukru pudru skórka cytrynowa ½ szkl. wyciśniętego soku z cytryny 2 łyżki żelatyny ½ szkl. białego deserowego wina mandarynki Sposób wykonania: Żelatynę rozprowadzić w odrobinie wody po czym podgrzewać ją w kąpieli wodnej aby dokładnie się rozpuściła. W między czasie podgrzać wino do którego dodać żelatynę,…
Tag: ptasie mleczko
Listy
Ptasie mleczko pomarańczowe
by Ewelina Szyc • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. śmietanki łyżeczka cukru waniliowego 2/3 szkl. cukru pudru skórka pomarańczowa ½ szkl. wyciśniętego soku z pomarańczy 2 łyżki żelatyny ½ szkl. białego deserowego wina mandarynki Sposób wykonania: Żelatynę rozprowadzić w odrobinie wody po czym podgrzewać ją w kąpieli wodnej aby dokładnie się rozpuściła. W między czasie podgrzać wino do którego dodać żelatynę,…
Listy
Ptasie mleczko z kiwi
by Henryk Koryciński • • 0 Comments
Składniki: galaretka o smaku kiwi 0, 5 l zsiadłego mleka 1 szkl. soku z wiśni kiwi 1 szkl. ubitej śmietany Sposób wykonania: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu ale rozpuszczając w połowie wody podanej na przepisie. Następnie kefir oraz mleko zmiksować po czym nie przerywając miksowania dodawać stopniowo ciepłą galaretkę. Masa powinna zwiększyć swoja objętość,…
Listy
Krem ptasie mleczko
by Olga Dzwonek • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. surowych białek ¾ szkl. cukru pudru 1 szkl. śmietany kremowej ½ op. galaretki owocowej ½ szkl. wody stołowej waflowe rurki Sposób wykonania: Galaretkę rozpuścić w ½ szkl. wody i odstawić do ostygnięcia. W miedzy czasie śmietanę ubić na sztywną pianę a białka ubić z cukrem razem połączyć. Na sam koniec nie przerywając…
Desery
Ptasie mleczko Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: galaretka o smaku kiwi 1 opakowanie kefir 1/2 l wiśnie odsądzone z soku 1 szklanka kiwi 2 sztuki ubita kremówka 1 szklanka Sposób przyrządzenia:Galaretkę rozpuścić w połowie przygotowanej, gorącej wody, jaka podanajest na przepisie na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce. Kefirubijać dokładnie mikserem tak, żeby się spienił, następnie cały czasubijając dodawać jeszcze ciepłą(…