Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi po wiedeńsku

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 30 g masła
  • 100 g cebuli
  • ½ szkl białego wytrawnego wina
  • 60 g marchwi
  • 60 g pietruszki
  • 30 g selera
  • ½ cytryny
  • parę ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • sól

Sposób wykonania:
Obrane warzywa pokroić w kostkę po czym zalać  5 szklankami wody i gotować 1 minut.
Po tym czasie dodać sprawione i oproszone solą pstrągi.
Wlać jeszcze wino i gotować kolejne 15 minut.
Po tym czasie delikatnie odsączyć pstrągi i ułożyć je na półmisku.
Przed podaniem polać je stopionym masłem i udekorować plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *