Składniki:
- porcja włoszczyzny
- 30 dag ogórków
- 20 dag ziemniaków
- 2 łyżki masła
- ½ kubka śmietany
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżeczka Vegety
Read more →
Składniki:
- 30 dkg kości na zupę
- 1 szklanka śmietany
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pora/ biała część/
- 6 kiszonych ogórków
- 5 dkg mąki
- sok z kiszonych ogórków
- sól, pieprz do smaku
Read more →
Składniki:
- 350 g ogórków
- 1 l rosołu
- 200 ml śmietany
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 serek topiony
- pęczek koperku
- sól
- vegeta
Read more →
Składniki:
- 1 l wywaru mięsnego
- 3 kiszone ogórki
- cebula
- 0, 5 l mleka
- 2-3 łyżki masła
- 1-2 łyżki mąki pszennej
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Read more →
Składniki:
- 1 pokrojony w plasterki ogórek
- ½ szklanki groszku konserwowego
- 4 podzielone na połowę ugotowane na twardo jajka
- 4 szklanki buliony mięsnego
- sól, pieprz
- zielony koperek lub pietruszka
Read more →