Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupa cebulowa

Zupa cebulowa Ilony

Składniki: wywar z kości 1,25 litra cebula 1/2 kg sól do smaku pieprz do smaku masło 2 łyżki wytrawne wino 1 kieliszek Sposób przyrządzenia: Cebulkę należy obrać z łupinek i bardzo drobno posiekać. Na patelni należy rozpuścić masło i zarumienić na nim cebulkę, gdy już będzie złota należy przełożyć ją do wrzącego wywaru i całość…

Zupa cebulowa z Włoch

Składniki: 3 cebule 1 bułka kajzerka 7 dag żółtego startego sera ½ szkl. śmietany 6 szkl. rosołu kostka rosołowa szczypta suszonego oregano sól pieprz Sposób wykonania: Bułkę rozkruszyć a cebulę pokroić w pół plasterki po czym zalać ją rosołem i gotować ok. 2 godzin, pod koniec gotowania wrzucić kostkę rosołową. Doprawić do smaku solą, pieprzem…