Składniki: 30 dkg filetów z karpia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 białko jajka 3 szklanki bulionu rybnego odrobina tartego imbiru pokrojona grubo natka pietruszki sól, biały pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Umytą rybę podzielić na porcje, przyprawić, oprószyć mąką ziemniaczaną, zanurzyć w lekko zmiksowanym białku. Do bulionu rybnego dodać imbir i przyprawy, doprowadzić do…
Kategoria: Zupy
Zupy
Zupa z przepiórek
by Magadlena Skrzypkowska • • 0 Comments
Składniki: 4 przepiórki 1,5 litra wody ¼ szklanki płatków owsianych 1 cebula 5 dkg boczku sól, pieprz Sposób przyrządzania: Sprawione i umyte tuszki przepiórek zalać zimną wodą, dodać przyprawy gotować powoli około 30 minut. Boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać obraną, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, chwilę smażyć mieszając, przełożyć do gotującego…
Zupy
Zupa z mięsa kurczaka, zielonego groszku i mleka
by Sylwia Ferens • • 0 Comments
Zupy
Zupa z kaczki i warzyw
by Dominika Ledwoń • • 0 Comments
Składniki: ½ młodej kaczki 1,5 l wywaru z warzyw 2 łodygi selera naciowego 1 marchewka 10 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki oliwy sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Umytą kaczkę podzielić na porcje. W rondlu doprowadzić do wrzenia, dodać porcje mięsa, powoli gotować aż mięso będzie miękkie. Do gotującego się mięsa dodać oczyszczone, podsmażone na oliwie…
Zupy
Zupa z papryki, migdałów i chleba
by Agnieszka Babula • • 0 Comments
Składniki: 10 dkg płatków migdałowych 2 łyżki oliwy 1 papryka 2 kromki chleba 2 łyżki posiekanej naci pietruszki 3 szklanki bulionu warzywnego szczypta kurkumy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać oliwę, dodać migdały, leciutko podsmażyć, wyłożyć na tależ.. Oczyszczoną paprykę i chleb pokroić w małą kostkę, dodać do oliwy pozostałej z prażenia migdałów. Migdały,…