Składniki: 1 główka pokrojonej młodej kapusty 2 porcje rosołowe z kurczaka 1 pokrojona w plasterki marchewka 1 pokrojona w plasterki pietruszka 1 obrany i pokrojony w pół plasterki pomidor 1 łyżka posiekanego koperku 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę sok z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Z porcji rosołowych, marchewki i pietruszki sporządzić wywar, gdy jarzyny…
Kategoria: Kapuśniak
Kapuśniak
Kapuśniak – Plain Shchi
by Dorcia • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg wołowiny bez kości 25 dkg wieprzowiny bez kości 70 dkg kiszonej kapusty ½ szklanki śmietany 1 marchewka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 2 cebule 2 ziemniaki 4 ząbki czosnku liść laurowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wołowinę i wieprzowinę pokroić w słupki. Obraną marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki w…
Kapuśniak
Kapuśniak po gruzińsku
by dominikab • • 0 Comments
Kapuśniak
Kapuśniaczek
by Nana • • 0 Comments
Składniki: 1 włoszczyzn 1/2 kg mięsa na zupę wybranego rodzaju 1/2 kg ziemniaków 1/2 kg kapusty kiszonej2 cebule 10 dkg boczku wędzonego 2 łyżki smalcu 3 litry dobrej wody sól, pieprz, liście laurowe 1 grzyb suszony 2 łyżki mąki (nie jest to konieczne) zielona pietruszka. Sposób przygotowania: 1) Jeśli to będzie zupa na mięsie, do…
Kapuśniak
Kapuśniak ze świeżej kapusty z pomidorami i jabłkami
by kama • • 0 Comments
Składniki: • 40 dag kapusty • 20 dag pomidorów • 2 jabłka • 1 cebula • 4 dag masła • 2 dag mąki • 1,5 l rosołu • sól Sposób przyrządzenia: Niewielką główkę kapusty poszatkować, dodać cebulę i sparzyć, po chwili wycisnąć ją, zalać przygotowanym uprzednio rosołem z mięsa wołowego lub wywarem z warzyw. Dodać…