Składniki: 1 kg wieprzowiny bez kości 50 dkg pomidorów 5 cebul 5 ziemniaków 3 bakłażany natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać. Bakłażany pokroić w plastry, posolić, pozwolić aby obciekły z wytwarzającego się soku. Cebulę i ziemniaki obrać, pokroić w plastry. W…
Kategoria: Zapiekanki
Zapiekanki
Brokuły, kalafior i cukinie zapiekane
by Krystyna • • 0 Comments
Zapiekanki
Hiszpanska tortilla z krewetkami
by Malina Sudakiewicz • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek opakowanie krewetek *małe* 1 kg ziemniaków sól. pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Obieramy ziemniaki, kroimy w cienkie plasterki smażymy na małym ogniu, aż do uzyskania masy. Smażenie trwa dosyć długo, musimy pilnować ziemniaków aby nie przypalić. W miedzy czasie wbijamy jaja do miseczki dodajemy sol, pieprz i krewetki następnie mieszamy. Gdy…
Zapiekanki
Przegrzebki zapiekane
by Teresa • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg przegrzebek 1 szklanka bulionu drobiowego ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki mielonego pieprzu 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ¼ szklanki śmietany kremowej 2 łyżki tartego sera parmezan 1 łyżka tartej bułki 2 łyżki posiekanej naci pietruszki Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion drobiowy, dodać gałkę muszkatołową i pieprz,…
Zapiekanki
Bajgle zapiekane z serem
by Daga • • 0 Comments
Składniki: ser żółty o kształcie walca lub ser mozzarella przekrojone na połowę bajgle (kliknij) pomidorki koktajlowe Dressing: 1 łyżka octu balsamicznego 1,5 łyżki oliwy 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka soku pomarańczowego Sałata: mieszanka sałat 1 pokrojona drobno papryka 2 drobno pokrojone szalotki 1 pokrojony mały ogórek garść posiekanych prażonych migdałów Sposób przyrządzenia: Składniki dressingu zmiksować.…