Składniki:
- ser żółty o kształcie walca lub ser mozzarella
- przekrojone na połowę bajgle (kliknij)
- pomidorki koktajlowe
Dressing:
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1,5 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżka soku pomarańczowego
Sałata:
- mieszanka sałat
- 1 pokrojona drobno papryka
- 2 drobno pokrojone szalotki
- 1 pokrojony mały ogórek
- garść posiekanych prażonych migdałów
Sposób przyrządzenia:
Składniki dressingu zmiksować. W misce wymieszać składniki sałaty, połączyć z dresingiem, włożyć warstwą na półmisek. Na połowie bajgla ułożyć plaster sera, a na nim przekrojony na połowę pomidorek. Zapiekać w dobrze nagrzanym piekarniku Az ser zacznie się rozpuszczać. Wykładać na półmisek z sałatą i podawać.