Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domek z piernika

Składniki:
Ciasto:

  • 3,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 250g miodu
  • 100g masła
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika

Lukier:

  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 3 białka

Ponadto:

  • mak
  • wiórki kokosowe
  • barwniki spożywcze

Sposób przyrządzania:
Ciasto: Miód, cukier oraz masło wymieszać i zagotować. Dodać przyprawę do pierników, stale mieszając schłodzić. Przesianą mąkę połączyć z kakao, jajkiem i masą. Wyrobić gęste ciasto, pozostawić na noc pod przykryciem. Przygotować z kartonika foremki ścianę przednią o wymiarach ok. 7,5:11cm z wyciętym oknem o wymiarach ok. 2:2cm i drzwi o wymiarach ok. 3:2cm, tylną z dwoma oknami wymiary takie same jak ściana przednia i dwie boczna 7,5:7cm z 1 oknem z trójkątem o wysokości 4cm i podstawie 7cm i dach dwa prostokąty 13,5:7,5cm, ludzika, choinkę, spód itp. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,3cm i powycinać odpowiednie elementy domku. Piec ok. 15 minut w temp. 200`C.Upieczone elementy dekorować według uznania.
Lukier: Białka ubić, dodać cukier i miksować aż powstanie biały, jednolity likier. Lukier można połączyć z barwnikami spożywczymi.
Pomalowane części domku pozostawić do zastygnięcia na kilka godzin, a następnie skleić za pomocą gęstego lukru w następujący sposób, na krawędzie wszystkich ścian za pomocą tuby wycisnąć warstwę gęstego lukru. Skleić wszystkie ściany i pozostawić do zastygnięcia na ok. 2 godziny, a następnie nałożyć dach i pozostawić do zastygnięcia. Domek posypać wiórkami kokosowymi, a spód makiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *