Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zakąski

Śledź w oliwie na pierzynce z jabłek

Składniki: 50 dkg filetów solonych ze śledzi 2 kwaśne jabłka 1/3 szklanki śmietany 3 łyżki majonezu 1 cebula oliwa z oliwek sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Śledzie moczyć do momentu uzyskania pożądanego smaku, obsączyć, pokroić. Sok z cytryny dokładnie wymieszać z oliwa, zalać tą mieszanką śledzie, odstawić na noc do lodówki. Cebulę obrać, odkroić kilka…

Śledź w śmietanie z jabłkiem

Składniki: 50 dkg filetów śledziowych 3 kwaśne jabłka 1 czerwona cebula 1 łyżka soku cytrynowego 1 szklanka śmietany Sposób przyrządzenia: Śledzie opłukać wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, dsączyć podzielić na mniejsze kawałki. Jabłko obrać ze skóry, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki, posolić lekko.…

Śledź z fasolką szparagową

Składniki: 2 filety ze śledzi 15 dkg fasolki szparagowej 1 cebula 1 jajko ugotowane na twardo natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, opłukać, obsączyć, pokroić w skośne paski. Jajko obrać przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć i odłożyć żółtko, białko pokroić na plastry, żółtko pokroić w drobną kostkę.…