Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledź w śmietanie z jabłkiem

Składniki:


  • 50 dkg filetów śledziowych
  • 3 kwaśne jabłka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 szklanka śmietany


Sposób przyrządzenia:
Śledzie opłukać wymoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, dsączyć podzielić na mniejsze kawałki. Jabłko obrać ze skóry, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, pokroić w pół plasterki, posolić lekko. W szklanej salaterce układać warstwami, śledzie, cebulę i jabłka. Polać kwaśną śmietaną. Ozdobić zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *