Składniki: 4 kiełbaski grillowe tłuszcz 2 ogórki 30 g masła 1 opakowanie 30% śmietany 1 łyżka musztardy sól pieprz cukier natka pietruszki Sposób wykonania: Kiełbaski podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym zostawić na małym ogniu jeszcze 10 minut. W między czasie obrane ogórki pokroić w plasterki i dusić je na rozgrzanej margarynie około 5 minut…
Kategoria: Wędliny
Wędliny
Kiełbasa z warzywami
by Natalia Cegiełka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kiełbasy grillowej 25 dag wędzonego boczku 2 pomidory 1 papryka 2 cebule 15 dag cukinii 25 dag żółtego sera 3 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego ½ łyżeczki papryki w proszku 1 łyżka przyprawy do zup w proszku Sposób wykonania: Podane warzywa obtaj i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie boczek pokroić na…
Wędliny
Kiełbasa w marynacie winno-piwnej
by Malwina Cedro • • 0 Comments
Wędliny
Kiełbasa z oscypkiem zapiekanka
by Agnieszka Konik • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje kiełbasy 25 dag oscypka smalec Sposób wykonania: Kiełbasy naciąć wzdłuż do połowy grubości. W powstały otwór włożyć gruby plaster oscypka. Przełożyć do brytfanny z rozgrzanym smalce. Wstawić do piekarnika i trzymać do momentu, aż ser się ropusi.
Wędliny
Kiełbasa z kapustą kwaszoną oraz jabłkami
by Dagmara Rachwał • • 0 Comments
Składniki: 300 g kiełbasy 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szkl. soczystych jabłek 600 g kapusty kwaszonej czosnek pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić na plasterki, które usmażyć na patelni z nieprzywierającym dnem. Po około 10 minutach dodać jabłka i trzymać na ogniu około 3 minut. Następnie wrzucić jeszcze poszatkowaną kapustę, czosnek oraz pieprz do smaku.…