Składniki: 1 kg surowej kiełbasy 300 g cebuli 600 ml piwa 2 łyżki masła 1 łyżka mąki sok z ½ cytryny łyżka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Cukier zarumienić na suche patelni po czym zalać do 200 ml wody i zagotować. Gdy powstanie gesty syrop, odstawić na bok. W między czasie obraną cebulę pokroić w…
Kategoria: Wędliny
Wędliny
Biała kiełbasa duszona z cebulą
by Agnieszka Jóźwik • • 0 Comments
Składniki: 1 kg suszonej białej kiełbasy 100 ml czerwonego słodkiego wina 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 2 łyżki cukru 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu sól Sposób wykonania: Kiełbasę zalać winem oraz 300 ml wody. Wrzucić jeszcze pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i trzymać na ogniu…
Wędliny
Kaszanka smażona z cebulą
by Malwina Majka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kaszanki 400g cebuli 2 łyżki masła cukier sól Sposób wykonania: Obraną cebulę pokroić w plastry i obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć je solą oraz cukrem, rumienimy. Następnie kaszankę pokroić na plastry, które zarumienić razem z cebulką.
Wędliny
Puszysta pasta z szynki
by Maja Korzeniowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g szynki konserwowej 100 g śmietanki 36% 2 łyżki majonezu 1 łyżka startego chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną pianę. Następnie posiekaną szynkę zmiksować razem z chrzanem, wówczas dodać ubitą śmietanę oraz majonez. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wędliny
Pasta z szynki, jajek i serka
by Monika Mierzejewska • • 0 Comments
Składniki: 150 g chudej szynki 1 jajko ugotowane na twardo 1 opakowanie serka czosnkowego sól pieprz 3-4 łyżki gęstego majonezu Sposób wykonania: Z jajka wyjąć żółtko, które utrzeć z dodatkiem serka, majonezu, soli i pieprzu. Następnie szynkę oraz białko posiekać w drobną kostkę i dodać do pasty. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.