Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wędliny

Wędliny do zrobienia samemu, pieczone mięsa i wszytko inne co by się mogło zmieścić w tej kategorii.

Biała kiełbasa duszona z cebulą

Składniki: 1 kg suszonej białej kiełbasy 100 ml czerwonego słodkiego wina 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 2 łyżki cukru 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu sól Sposób wykonania: Kiełbasę zalać winem oraz 300 ml wody. Wrzucić jeszcze pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i trzymać na ogniu…

Puszysta pasta z szynki

Składniki: 200 g szynki konserwowej 100 g śmietanki 36% 2 łyżki majonezu 1 łyżka startego chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną pianę. Następnie posiekaną szynkę zmiksować razem z chrzanem, wówczas dodać ubitą śmietanę oraz majonez. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.  

Pasta z szynki, jajek i serka

Składniki: 150 g chudej szynki 1 jajko ugotowane na twardo 1 opakowanie serka czosnkowego sól pieprz 3-4 łyżki gęstego majonezu Sposób wykonania: Z jajka wyjąć żółtko, które utrzeć z dodatkiem serka, majonezu, soli i pieprzu. Następnie szynkę oraz białko posiekać w drobną kostkę i dodać do pasty. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.