Składniki: 10 plasterków szynki 10 jajek słoik chrzanu sałata sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i posiekać po czym dodać chrzan i całość dokładnie utrzeć. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masa posmarować plasterkami szynki i zawinąć je w ruloniki, które ułożyć na półmisku wyłożonym liści sałaty.
Kategoria: Wędliny
Wędliny
Roladki z nadzieniem
by Malwina Pamuła • • 0 Comments
Składniki: 30 dag szynki konserwowej słoiczek ostrego chrzanu 10 jajek sól szczypiorek pomidor ogórek Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je zemleć i dodać do nich chrzan. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masę nałożyć na plastry szynki i zwinąć je w ruloniki które ułożyć na talerzu. Posypać szczypiorkiem i…
Wędliny
Kiełbaski w glazurze morelowej
by Dagmara Gizińska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kiełbasek pieczonych lub grillowanych 1 ½ szklanki dżemu morelowego 3 łyżki ostrej musztardy 1 ½ łyżki przyprawy do zup olej Sposób przyrządzenia: Dżem lekko podgrzać lub zmiksować, wymieszać z ostrą musztardą i przyprawą do zup. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Podpieczone lub grillowane kiełbaski posmarować olejem i przygotowaną glazurą i podpiec w piekarniku…
Wędliny
Kiełbaski w glazurze z dżemu porzeczkowego
by Dgmara Luty • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kiełbasek grillowanych 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 2-3 łyżki ostrej musztardy 1/5 łyżeczki przyprawy do zup w płynie Sposób przyrządzenia: Kiełbaski ponakłuwać, posmarować olejem i lekko podpiec, na grilu lub w piekarniku. Do miseczki wyłożyć dżem z czarnej porzeczki, dodać musztardę i przyprawę w płynie. Wszystko dokładnie zmiksować, lekko podgrzać. Kiełbaski…
Wędliny
Roladki z szynki z niespodzianką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 10 plasterków szynki pokrojonej w plastry 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 ogórki konserwowe 20 dkg fasolki szparagowej z puszki 1 słoiczek pieczarek w occie mała cukinia pokrojona w paski 1 puszka kukurydzy pęczek szałwii Sposób wykonania: Paprykę , ogórki, cukinię, pokroić w paski. Na plaster szynki nakładamy odpowiednio wszystkie składniki nie zapominając…