Składniki: 400 g gotowanej szynki 250 g pieczarek 3 łyżki smażonej żurawiny 4 łyżeczki czerwonego wina 1 pomarańcza 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka masła Sposób wykonania: Obrane pieczarki pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć je na rozgrzanym maśle, wówczas pieczarki wyjąc a na tą samą patelnie wlać sok pomarańczowy oraz wino. Wymieszać i gotować…
Kategoria: Wędliny
Wędliny
Pieczona biała kiełbasa
by Krzysztof Skierski • • 0 Comments
Wędliny
Biała kiełbasa pieczona w piwie
by Jacek Świdziński • • 0 Comments
Składniki: ½ kg białej kiełbasy ¼ butelki jasnego piwa 3 cebule łyżeczka miodu łyżeczka majeranku łyżka smalcu Sposób wykonania: Kiełbasę ponakłuwać wykałaczka w kilku miejscach i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym smalcem. Następnie do piwa dodać miód i dokładnie wymieszać aby się rozpuścił i zalać kiełbasę. Cebulę pokroić w krążki i ułożyć na kiełbasę. Oprószyć…
Wędliny
Kiełbaski z serem w bekonie
by Paulina Gawlak • • 0 Comments
Składniki: 8 kiełbasek 200 g żółtego sera 8 plastrów bekonu olej 3 pory 2 łyzeczki oleju 3 łyżeczki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbaski lekko obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym je przekłuć wzdłuż aby powstała mała kieszonka do której włożyć plasterki sera. Całe kiełbaski owinąć plasterkami bekonu, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika…
Wędliny
Mortadela w cieście smażona
by Sylwia Osak • • 0 Comments
Składniki: ½ kg mortadeli 1 brokuł 6 marchewek łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1,5 szkl. maki 1,5 szkl. wody jajko sól pieprz Sposób wykonania: Do mąki wlać wodę, wbić jajko i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Mortadele pokroić na plastry, które obtoczyć w mace a potem zanurzać w…