Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wędliny

Wędliny do zrobienia samemu, pieczone mięsa i wszytko inne co by się mogło zmieścić w tej kategorii.

Potrawka z parówek

Składniki: • 1/2 kg parówek • 30 dag pieczarek • kilka suszonych grzybów • 3 cebule (posiekane) • 2 suszone ostre papryczki • 1 puszka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz • masło Sposób przyrządzenia: Cebulę poddusić na sporej ilości masła (aż się zeszkli). Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 szklankami wody. Dolać do cebuli. Papryczki…

Kaszanka z jabłkami

Składniki: • 1 kg kaszanki • 0.5 kg jabłek • 3-4 pomidory • sól, szczypta cukru • majeranek Sposób przyrządzenia: Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dag na osobę i ułożyć luźno w żeliwnej brytfance. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze skórki…

Wędliny z jabłkami majerankowymi

Składniki: • 4 kwaśne jabłka • sól • 1 łyżeczka majeranku • 8 śliwek z octu • 2 łyżeczki masła • 8 plastrów wędzonego boczku • 8 plastrów polędwicy Sposób przyrządzenia: Jabłka umyć, obrać, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, posypać majerankiem, lekko posolić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć jabłka, przykryć, smażyć na małym ogniu przez 5…

Biała kiełbasa w Maladze

Składniki na 8 porcji: • 1.5 kg białej kiełbasy • 1/2 butelki wina typu malaga • 2-3 listki laurowe • 6-7 ziarenek czarnego pieprzu • 4-5 ziarenek ziela angielskiego • 3-4 goździki • łyżka oleju • 5-6 ziarenek zielonego pieprzu Wykonanie: Kiełbasę ułożyć w formie żaroodpornej, z wierzchu posmarować olejem. Zalać winem do wysokości 2/3…