Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki maki
- 2 szkl. mleka
- 45 dag mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- ¼ szkl. startego parmezanu
Składniki: 1 pęczek liści szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Szczypta czerwonej suszonej papryki w płatkach 2 łyżki orzeszków 2 łyżki rodzynek sól pieprz Sposób wykonania: Szpinak zalać niewielka ilością osolonej wody i gotować przez 3 minuty. W między czasie na rozgrzany tłuszcz wrzucić czosnek oraz paprykę i trzymać na ogniu, aż…
Składniki: 40 dag szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru 3 łyżki oleju 1 ½ łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy maggi 1 ½ łyżki rosołu 1 ½ łyżki smalcu Sposób wykonania: Na rozgrzany olej dodać imbir wymieszany z sosem sojowym oraz rozgnieciony czosnek, smażyć ok. 10 sekund i dodać szpinak pokrojony w duże kawałki,…
Składniki: • 800 g świeżego szpinaku • 150 g bryndzy • 100 g chudego twarogu • 2-3 łyżki przesianej tartej bułki • 2 jajka • 4 łyżki masła • 100 g tartego parmezanu • sól • pieprz Sposób wykonania: Szpinak gotować w osolonym wrzątku ok. 4-5 min po czym odsączyć i drobno posiekać, wrzucić do…