Składniki: 4 buraki czerwone 3 kwaśne jabłka ½ kg białego sera 1 szklanka mąki 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietany ¼ szklanki wody niegazowanej łyżeczka cukru, sól do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Buraczki umyć, ugotować, wystudzić. Obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Twaróg z mlekiem utrzeć na jednolitą masę. Jabłka…
Kategoria: Buraki
Buraki
Buraczki do pieczeni w zalewie
by Patrycja Miłosz • • 0 Comments
Buraki
Buraki z miodem
by Tomek Zdanowski • • 0 Comments
Buraki
Buraczki w marynacie
by Agnieszka Litwin • • 0 Comments
Składniki: 1 kg buraków 1 korzeń chrzanu 1 łyżeczka owoców kolendry 8 goździków 2 ząbki czosnku 150 ml octu 3 łyżki cukru 1 łyżka soli Sposób wykonania: Buraki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,30 min. Upieczone buraki obrać i pokroić na plasterki. Następnie zagotować ocet z dodatkiem 500 ml wody,…
Buraki
Buraki zasmażane
by Małgorzata Jurczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg buraków 250 g cebuli 50 g smalcu 250 ml bulionu 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz cukier Sposób wykonania: Buraki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,30 min. Upieczone buraki obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym smalcu i dodać…