Składniki: 100 ml wywaru z ryb 100 ml wina 2 łyżki musztardy 1 łyżka masła 4 żółtka 1 łyżka mąki 50 ml wody sól Sposób wykonania: Wino razem z wywarem i masłem i musztardą doprowadzić do zagotowania. Następnie żółtka wymieszać z mąką oraz wodą i dodać je do gotującego się sosu. Dokładnie wymieszać, zdjąć z…
Kategoria: Sosy musztardowe
Sosy musztardowe
Sos musztardowy do ryb
by Jan Jastrzębski • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 250mj jasnego piwa przyprawa do ryb 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki cukru 1 cytryna 3 żółtka sól Sposób wykonania: Masło wymieszać razem z mąką po czym dodać gorące piwo, musztardę i przyprawę do ryb, 4 plasterki cytryny. Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut. W między…
Sosy musztardowe
Pikantny sos musztardowy
by albertos • • 0 Comments
Składniki: ocet 250 ml musztarda 175 ml cebula 1/2 sztuki czosnek 4 ząbki woda 75 ml koncentrat pomidorowy 4 łyżki papryka w proszku 1 łyżka pieprz cayenne 1/2 łyżki sól pieprz czarny Sposób przyrządzenia: Cebulę należy obrać i bardzo drobno posiekać, czosnek zaś rozgnieść. Pomieszać ze sobą wszystkie składniki i gotować je na wolnym ogniu…
Sosy musztardowe
Sos musztardowy z kaparami
by Gosia Domagała • • 0 Comments
Składniki: łyżeczka musztardy 3-6 żółtek 2-3 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl. octu 3 % łyżka kaprów Sposób wykonania: Musztardę utrzeć razem z żółtkami oraz cukrem. Następnie dodać oliwę, wymieszać i rozprowadzić całość octem. Na koniec można jeszcze dodać kapary. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Gosię Domagała