Składniki: 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl. wody 1 łyżką mąki pszennej 1 cebula masło sól pieprz vegeta maggi Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać łyżkę maki i przesmażyć aż powstanie zasmażka, wówczas rozprowadzić ją wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i Vegetą.
Kategoria: Sosy
Sosy
Słodki sos jajeczny
by Regina Sitarek • • 0 Comments
Składniki: 3 żółtka łyżeczka cukru waniliowego 6 łyżek cukru Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym po czym wstawić je do garnka z wrzącą wodą i cały czas mieszając dodawać śmietankę. Gotować w kąpieli wodnej aż sos stanie się gęsty.
Sosy
Sos do sałatek Ewy
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: ½ słoika majonezu łyżka śmietany łyżeczka cukru szczypta Vegety szczypta pieprzu łyżeczka oregano łyżeczka suszonej pietruszki 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Następnie do majonezu dodać śmietanę, cukier, pieprz, Vegetę, posiekany czosnek, natkę pietruszki oraz sól. Całość odkładnie wymieszać.
Majonezy
Sos majonezowy do sałatki
by Żaneta Obuchowska • • 0 Comments
Sosy
Sos cebulowo czosnkowy
by Kludia Wojtyniak • • 0 Comments
Składniki: ½ kg cebuli 2 główki czosnku 200 ml oleju 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki musztardy Sok z 1 cytryny maggi czarny pieprz suszony estragon vegeta Sposób wykonania: Cebulę bardzo drobno posiekać a czosnek przepuścić przez praskę. Razem wymieszać i dodać jeszcze olej, cukier, curry, musztardę, sól, sok z…