.jpg)
Składniki:
- 200 g chrzanu
- 100 g winnych jabłek
- ½ szkl. gęstej kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 jajko ugotowane na twardo
- sól
- ½ łyżeczki cukru
.jpg)
Składniki: 6 cebul łyżka masła 3 szkl. bulionu mięsnego ½ łyżki podsmażonej mąki 1 ½ łyżki kminku łyżka cukru Sposób wykonania: Obraną cebulę zalać 2 szklankami bulionu i rozgotować po czym przetrzeć przez sito. Następnie mąkę przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas rozprowadzić ją resztą bulionu i doprowadzić do wrzenia. Cebulę dodać do zasmażki, wrzucić kminek…
Składniki: 5-6 cebul ½ łyżki masła 2 szkl. bulionu mięsnego 2 szkl. sosu beszamelowego Sposób wykonania: Obraną cebulę pokroić w plasterki po czym wrzucić je na osolony wrzątek i rozgotować. Następnie przełożyć ją do patelni z rozgrzanym masłem i przesmażyć, wówczas wlać do niej bulion i ugotować. Ugotowana masę przetrzeć przez sito, dodać do niej…