Składniki: 2 puszki tuńczyka (po 200 g) 2 pęczki różnych ziół (pietruszki, koperku, szczypiorku) 1 pęczek bazylii 100 g oliwy z oliwek (extra virgin) 100 g słodkiej śmietany 1-2 łyżki soku z cytryny sól świeżo zmielony pieprz Sposób wykonania: Umytą zieleninę osuszyć. Listki oberwać i zmiksować. Dodajemy oliwę, śmietanę oraz tuńczyka. Miksujemy całość do momentu…
Kategoria: Dipy
Dipy
Dip camembert
by Elżbieta Jankowiak • • 0 Comments
Dipy
Dip z rukwi wodnej
by Bogna Dudek • • 0 Comments
Dipy
Dip krabowy
by albertos • • 0 Comments
Składniki: kraby (mogą być z puszki) 25 dag sok z cytryny 1 łyżeczka kwaśna gęsta śmietana 15 dag sól pieprz sos tabasco posiekany koperek 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia: Kraby należy umyć, jeśli są świeże lub odsączyć, jeśli są z puszki, skropić je sokiem z cytryny, połączyć z kwaśną śmietaną, solą, pieprzem, sosem tabasco oraz opłukanym…
Dipy
Dip twarogowy z papryką
by albertos • • 0 Comments
Składniki: chudy twaróg 1/2 kg śmietana 3 łyżki cebula 1 sztuka szczypiorek 1 pęczek sól ostra papryka 1 szczypta biały pieprz Sposób przyrządzenia: Twaróg należy zmiksować, dodać do niego śmietanę, ponownie dokładnie zmiksować. Cebulę należy obrać i posiekać w kosteczkę. Szczypiorek opłukać pod bieżącą wodą, drobno posiekać. Dodać do twarogu wraz z cebulą i przyprawami,…