Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dipy

Dip z mięsa krabów na ciepło

Składniki: 230 g sera śmietankowego 200 g konserwowego mięsa krabów 2 łyżki posiekanej cebuli 2 łyżki pełnotłustego mleka 1 łyżeczka chrzanu 1/8 łyżeczka aromatyzowanej soli pieprz 1/3 szkl. posiekanych migdałów Sposób wykonania: Ser wymieszać z mięsem z krabów, mlekiem, cebulą oraz chrzanem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego . Następnie…

Dip twarogowy z kminkiem

Składniki: 1 łyżka nasion kminku 150g tłustego twarogu 3 łyżki posiekanego żółtego sera ½ szkl. śmietanki ½ łyżeczki mielonej papryki sól pieprz Sposób wykonania: Kminek sparzyć wrzątkiem po czym zmiksować razem z serem, śmietanką oraz żółtym serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Przed podaniem lekko schłodzić.