Składniki: kapusta pekińska kostka sojowa ser tofu sos sojowy cebula papryka marchew por 2 ząbki czosnku ( wycisnięte na prasce) oliwa z oliwek przyprawy wg uznania łyżka miodu makaron nudle Sposób wykonania: Makaron oraz kostkę sojową gotujemy osobno i odstawiamy. Kostkę najlepiej gotować w bulionie warzywnym, nabierze wtedy specyficznego smaku. Warzywa ( ilość według uznania,…
Kategoria: Sojowe
Sojowe
Wege potrawka z cieciorką i kotletami sojowymi
by Malwina Gzik • • 0 Comments
Składniki: pół puszki cieciorki pół puszki pomidorów cebula czosnek 3-4 pieczarki marchewka 4 kotlety sojowe Minutki vegeta sos sojowy chili bazylia oregano olej Sposób wykonania: Kotlety ugotowałam w wodzie z vegetą, kaszę w osolonej wodzie na sypko. Cebulę obrałam, pokroiłam w półtalarki i wrzuciłam na rozgrzany olej. Dołożyłam pokrojone na pół pieczarki, obraną i pokrojoną…
Sojowe
Sojowe kulki
by Katarzyna Wronowska • • 0 Comments
Składniki: bułka 1/2 szt sól według uznania soja gotowana 250 g cebula 1,2 szt curry 1/2 łyżki jajka 2 szt pieprz czarny 1 według uznania olej 1 do smażenia Sposób przyrządzenia: Soję wymieszać z wcześniej namoczoną bułką, jajkami, podsmażoną cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i curry. Formować kulki, smażyć na głębokim oleju. Podawać z kiszoną kapustą.…
Sojowe
Gulasz sojowy
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki rozdrobnionych kotletów sojowych (przyrządzone wg przepisu producenta) ½ łyżeczki nasion kminku 2 łyżeczki tartego czosnku ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli ½ szklanki obranych ze skórki, pokrojonych w kostkę pomidorów 1 szklanka zielonego groszku konserwowego szczypta kurkumy mielone chili do smaku mielona kolendra do smaku 2 łyżki oleju sól Sposób przyrządzenia: W…
Sojowe
Tofu z kiszona kapustą
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 60 dkg tofu 1 duży por 1 pikantna papryczka chili 30 dkg kiszonej kapusty 2 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru ok 1-2 cm 3 łyżki maki 2 łyżki przyprawy maggi 1/4szklanki oleju cukier, sól 1 łyżkę ziaren sezamu Sposób przyrządzenia: Tofu pokroić w kostkę, obtoczyć w mace i smażyć na złocisty kolor. Imbir zetrzeć…