Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sojowe

Dział zawierający przepisy na potrawy z produktów sojowych.

Sałatka wiosenna Teresy

Składniki: puszka soi 4 jajka na twardo słoiczek marynowanych pieczarek mały słoiczek majonezu 4 liście sałaty 4 łyżki szczypiorku sól pieprz Wykonanie: Jajka i pieczarki pokroić w kostkę , dodać soję , wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Na półmisku ułożyć liście sałaty na niej ułożyć sałatkę i posypać szczypiorkiem. Podawać z pieczywem. Przepis…

Sałatka z kiełków

Składniki: • 3 łyżki kiełków soi • po łyżce: kiełków pszenicy, rzodkiewki, słonecznika, natki pietruszki, uprażonych nasion sezamu • 3 łyżeczki oliwy • 1 łyżeczka sosu sojowego • sok z cytryny • pieprz • sól Sposób wykonania: Wymieszaj kiełki, dodaj natkę i nasiona sezamu. Sos: wymieszaj oliwę, sos sojowy, sok z cytryny, dopraw pieprzem i…

Tofu w ziołach

Składniki: 30 dkg tofu 3-4 ząbki czosnku garść posiekanej zieleniny ,mogą być zioła suszone lub przyprawa chińska pieprz ,sól oliwa z oliwek 3-4 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Zmiażdżony czosnek łącznie z wszystkimi  składnikami dokładnie wymieszać w słoiku mocno potrząsając. Do tak przygotowanej marynaty włożyć pokrojony w plastry tofu i odstawić na noc do…

Tofu z suszonymi śliwkami

Składniki: 30 dkg tofu 1 duży banan 1 średnie kwaskowate jabłko 10 dkg suszonych śliwek 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 1 nieduża marchewka 1/2 szklanki rosołku warzywnego 1-2 łyżki oliwy z oliwek mielona ostra papryka granulowany czosnek imbir mielony Sposób przyrządzenia: Jabłko, marchewkę, seler, cebule oraz tofu pokroić w…