Składniki: opakowanie kotletów sojowych 1/2 kg. grzybów cebula olej 1/2 szklanki śmietany 2 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie Soję ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Grzyby drobno poszatkować. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać grzyby, posolić, skropić wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.…
Kategoria: Sojowe
Sojowe
Sojowe szaszłyki
by Janina • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. kotletów sojowych 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 cebule 2 kolby kukurydzy 10 łyżeczek keczupu pikantnego 2 łyżki masła sól pieprz 4 łyżki czerwonego wytrawnego wina Sposób przygotowania: Najpierw zrób zalewę: wino i keczup dokładnie wymieszaj , dopraw solą i pieprzem. Zalej nią kotlety sojowe i wstaw do lodówki na 15…
Sojowe
Sojowy obiad Marleny
by Marlena Karbowniczek • • 0 Comments
Składniki: Kotlety sojowe a’la schabowe – jedno opakowanie marki Orico Ryż parboiled długoziarnisty – Orico przyprawy: vegeta, zioła prowansalskie, pieprz oliwa z oliwek Warzywa na sałatkę: sałata karbowana 4 rzodkiewki, ogórek świeży, kukurydza Sposób wykonania: osób Kotlety przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ryż gotujemy w międzyczasie na wolnym ogniu. Ważne aby nie rozgotować! Sałatę dzielimy…
Sojowe
Zapiekany kalafior z soją
by julias • • 0 Comments
Składniki: 1 kalafior pół szklanki nasion soi 50g żółtego sera 1/2 szkl. śmietany 2 jajka 1 łyżka masła koperek sól, cukier, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Moczone dzień wcześniej w solonej wodzie, napęczniałe nasiona soi gotujemy do miękkości (nie rozgotować). Kalafior oczyścić opłukać. Następnie włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, ugotować. Po ugotowaniu…
Sojowe
Kebab sojowy
by Goplana • • 0 Comments
Składniki: opakowanie kotletów sojowych o smaku kurczaka papryka ostra cebula w proszku rozmaryn tymianek kolendra oregano bazylia majeranek sol oliwa Sposób przygotowania: Kotlety przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu dodając do masy zioła ( średnio po pół łyżeczki ale wiele zależy od upodobań ). Masę pozostawiamy na 15 minut w chłodnym miejscu. Po tym czasie smażymy…