Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Sałatka z fasoli i sardynek

Składniki: 1 główka sałaty 10 dag ugotowanej fasoli 1 cebula 15 dag sardynek 2 jajka ugotowane na twardo 1 ząbek czosnku natka pietruszki Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, cebulę, natkę pietruszki i czosnek posiekać. Sardynki i jajko pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać…

Sałatka z kurczaka z ananasem i pieczarkami

Składniki: 20 dag piersi z kurczaka 2 krążki ananasa 10 dag pieczarek konserwowych 10 dag kiełków sojowych Sos: 1 szkl. jogurtu 2 łyżeczki majonezu ½ łyżeczki curry sok z ½ cytryny 1 łyżka orzechów uprażonych na suchej patelni 12 wiśni 1 główka sałaty szczypta cukru pudru Sposób wykonania: Kurczaka pokroić w kosatkę, ananasa na mniejsze…

Sałatka z kurczaka z pomarańczami

Składniki: 25 dag filetów kurczaka 2 winne jabłka 2 pomarańcze Sos: 1 łyżeczka sosu Worcester 1 cebula 1 pęczek natki pietruszki ½ szkl. śmietany sól pieprz 1 łyżka koniaku Sposób wykonania: Kurczaka pokroić w kostkę, obrane jabłka i pomarańcze w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie cebulę oraz natkę pietruszki posiekać, dodać do nich…

Sałatka kurczaka z cynamonem

Składniki: 2 gotowane udka 50 dag kapusty pekińskiej natka pietruszki Sos: 3 dag kaparów 1 cytryna szczypta cynamonu szczypta mielonej gałki muszkatołowej 3 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Z udek usunąć kości oraz skore a mięso podzielić na mniejsze kawałki. Następnie kapustę poszatkować a natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie kapary…