Składniki: 1 endywia 1 radicchio 1 cebula ½ pęczka dymki 3 jabłka sok z cytryny Sos: sok z 2 cytryn 2 łyżki musztardy 75 ml bulionu 2 łyżki cukru 75 ml octu cytrynowego sól pieprz 75 ml oleju z pestek winogron Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na małe cząsteczki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie…
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Sałatka z roszponki, łososia i cytryny
by Łucja Ciupińska • • 0 Comments
Składniki: 400 g roszponki 400 g wędzonego łososia 8 cząstek cytryn Dressing 1 cebula 1 pęczek pietruszki sok z 1 cytryny 2 łyżki octu winnego 1 łyżki musztardy 125 ml oliwy z oliwek 1 ugotowany ziemniak sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Roszponkę porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu. Na niej położyć kawałki…
Sałatki
Sałatka jabłkowa z selerem
by Krystian Skorupiński • • 0 Comments
Składniki: 3 jabłka sok z 1 cytryny 250 g selera naciowego bulion warzywny 75 g orzecha włoskiego Sos: 150 g jogurtu 50 g creme fraiche sok z 1 cytryny sól pieprz szczypta cukru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na małe kawałki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie seler pokroić na mniejsze kawałki, które ugotować w…
Sałatki
Sałatka z gruszek, pomarańczy i fig
by Celina Szumińska • • 0 Comments
Składniki: 2 gruszki sok z 1 cytryny 4 figi 2 pomarańcze 200 g roszponki biały ocet balsamiczny oliwa z oliwek sól pieprz Sos: 150 g jogurtu 100 ml słodkiej śmietanki 75 g gorgonzoli szczypta cukru sól pęczek rzeżuchy Sposób wykonania: Obrane gruszki pokroić na kawałki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie obrane figi pokroić na…