Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Sałatka z kukurydzą i penne

Składniki: 300 g makaronu penne 1 puszka kukurydzy 100 g suszonych moreli 1 zielona papryka 2 pomidory 100 ml śmietany 4 łyżki majonezu sałatkowego sól pieprz ½ posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie morele, paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Miękki makaron odcedzić i wymieszać z resztą składników.…

Sałata z jajkami i śmietaną

Składniki: 2 sałaty masłowe 3 jajka 100 ml śmietany 12% ½ łyżeczki cukru pudru sok z ½ cytryny sól  Sposób wykonania: Sałatę pokroić na 6 kawałków ( w tym przypadku nie dzielimy jej na listki). Następnie jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w cząstki. Następnie śmietanę doprawić do smaku solą, cukrem…

Sałatka z wątróbek z cebulą

Składniki: 500 g wątróbek drobiowych 4 łyżki masła 150 g cebuli 3 jajka sól pieprz cukier puder Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Cebule również pokroić w kostkę a wątróbki w plastry, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podsmażone wątróbki posiekać i dodać do jajek. Na tej samej…