Składniki: ½ arbuza 4 gruszki 3 łyżki płynnego miodu sok z 1 cytryny 2 łyżki sherry ¼ łyżeczki imbiru Sposób wykonania: Z arbuza i gruszek usunąć pestki po czym pokroić je na niewielki cząstki. Następnie miód wymieszać razem z sherry, sokiem z cytryny oraz imbirem. Owoce przełożyć do pucharków i polać dużą ilością sosu. Wstawić…
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Sałatka z żurawin i marchwi
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 3-4 marchwie garść żurawin sól cukier kwasek cytrynowy ½ szkl. śmietany zielenina Sposób wykonania: Obrane marchewki zetrzeć na tarce. Następnie żurawiny zmiksować i połączyć z marchewką. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Przed podaniem polać śmietaną
Sałatki
Sałatka z serka topionego i pomidorów
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 300 g pomidorów 150 g serka topionego 30 g cebuli 50 g konserwowych ogórków 4 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory pokroić w kostkę, ogórki w plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając serek topiony. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem polać majonezem.
Sałatki
Sałatka z fasoli i marynowanych grzybów
by Marek • • 0 Comments

Składniki: 2 buraki ćwikłowe 3 średniej wielkości ziemniaki 20 dkg grzybów marynowanych 1 szklanka marynowanych pieczarek lub grzybów leśnych majonez Sposób przyrządzenia: Fasolę namoczyć na noc i ugotować w wodzie w której się moczyła. Buraki i ziemniaki również ugotować, obrać, pokroić w kostkę. Pokrojone grzyby i pozostałe składniki przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać…
Sałatki z makaronem
Sałatka z makaronem i szparagami
by Dominik Karcz • • 0 Comments
Składniki: 200 g makaronu wstążki 1 łyżeczka oleju sól 200 g wędzonej piersi indyka 1 puszka szparagów 100 g jogurtowego kremu do sałatek pieprz papryka w proszku 1 pęczek melisy cytrynowej Sposób wykonania: Makaron połamać na mniejsze kawałki, które wrzucić do wody z dodatkiem oleju, ugotować al dente. Po czym odcedzić i zahartować zimną wodą.…