Składniki: 200 g fasolki szparagowej 200 g fasolki lima 250 g pomidorów 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny rukola Sposób wykonania: Fasole lima zalać wrzątkiem i odstawić na 2 min. po czym odcedzić i zahartować zimna wodą. Następnie dodać do niej fasole szparagową, pomidory pokrojone na połówki, sok z cytryny oraz oliwę. Na…
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Sałatka ananasowa z ogórkiem
by Karol Iwaniuk • • 0 Comments
Składniki: ½ ananasa 1 ogórek 1 czerwona a cebula 1 łyżki posiekanej mięty 1 papryczka chili 2 łyżki soku z limonki Sposób wykonania: Ananasa i ogórek pokroić w kostkę a cebulę i chili posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając miętę. Całość skropić sokiem z limonki.
Sałatki
Sałatka z truskawek z fetą i migdałami
by Emilka Kawalec • • 0 Comments

Składniki: ½ szklanki pokrojonych w plastry truskawek kilka rozdrobnionych liś1)ci ulubionej sałaty 1/3 szklanki pokrojonego w kostkę sera feta 1/3 szklanki prażonych płatków migdałów Dresing: 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu ½ łyżeczki musztardy ½ łyżeczki octu winnego ½ łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu dokładnie zmiksować. Pozostałe składniki…
Sałatki owocowe
Warstwowa sałatka z mięsem drobiowym i owocami
by Iga Pisarek • • 0 Comments

Składniki: 20 dkg pokrojonego w kostkę mięsa drobiowego (gotowane lub pieczone) 1 lekko kwaśne jabłko 1 pomarańcza lub 2 mandarynki 5 dkg posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki soku z cytryny 1 ogórek koper, natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Owoce obrać, oczyścić, pokroić jabłko w kostkę, pomarańcza podzielić na segmenty. Ogórka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Owoce…
Sałatki
Sałatka z selera, jabłka i papryki
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 1 seler naciowy 1 czerwona papryka 1 jabłko 100 ml majonezu sól sok z cytryny Sposób przygotowania: Selera pokroić na plasterki paprykę w kostkę. Obrane jabłko zetrzeć na tarce po czym skropić je sokiem z cytryny. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą. Na koniec polać majonezem i delikatnie przemieszać.