Składniki: 450 g gotowanej szynki 3 łyżki majonezu 2 łyżki koperkowej marynaty 1 łyżka musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę bardzo drobno pokroić. Następnie dodać do niej, majonez, marynatę oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Brokuły ze skórką z cytryny
by Kornelia Ciechanowska • • 0 Comments
Składniki: ¼ szkl. wody 700 g kwiatków brokułów 3 łyżki oliwy z oliwek ¼ łyżeczki startej skórki z cytryny sok z cytryny ½ łyżeczki soli pieprz Sposób wykonania: Podgrzać wodę po czym wrzucić do niej brokuły. Trzymać na ogniu około 6 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodać oliwę z oliwek, sok i…
Sałatki
Śródziemnomorska sałatka z kalafiora
by Jolanta Roguska • • 0 Comments
Składniki: 450 g różyczek kalafiora 1 ząbek czosnku 1/3 szkl. wywaru z warzyw ¼ szkl. oliwek 1 łyżka kaprów ¼ szkl. czerwonej papryki ½ szkl. pokruszonego sera feta ¼ szkl. greckiego sou do sałatek sól pieprz Sposób wykonania: Kalafior oraz czosnek zalać wywarem po czym gotować pod przykryciem około 8-10 minut. Po tym czasie go…
Sałatki owocowe
Sałatka z owoców morza
by Jurek Gierszewski • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. posiekanej natki pietruszki 2 łyżki kaparów 1 łyżka posiekanego czosnku ½ szkl. oliwy z oliwek szczypta soli pieprz sok z cytryny 450 g wędzonego mięsa z owoców morza Sposób wykonania: Natkę pietruszki wymieszać razem z czosnkiem, oliwą oraz kaparami. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie dodać owoce morza,…
Sałatki
Sałatka z rukoli i kabaczka
by Paulina Kierzkowska • • 0 Comments
Składniki: ¼ szkl. oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej szalotki ¼ łyżeczki soli 1/8 łyżeczki pieprzu 450 g żółtych i zielonych kabaczków(pociętych na plasterki) 4 szkl. rukoli ¼ szkl. liści bazylii 140 g pokruszonego koziego sera Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz posiekaną cebulą. Następnie…