Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ryż

Ryż z migdałami i ziołami

Składniki: 80 g ryżu 20 g migdałów 30 l oliwy vegeta posiekany koperek listki mięty Sposób wykonania: Migdały uprażyć na patelni z rozgrzaną oliwą, wówczas dodać ryż i trzymać na ogniu około 4 minut. Następnie doprawić do smaku i zalać wrzącą wodą. Dokładnie wymieszać i gotować około 15 minut. Na sam koniec posypać posiekanym koperkiem…

Kolorowy ryż

Składniki: 3 szklanki gotowanego ryżu 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 3 pomidory 3-4 ząbki czosnku 2 cebule 1 szklanka oleju 1 puszka kukurydzy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę kroimy w cienkie paseczki, pomidory sparzyć , obrać ze skórki, czosnek poobierać i przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki.…

Kulki ryżowe nadziewane mięsem

Składniki: 2 pomidory ½ cebuli oliwa 12 dag posiekanej wieprzowiny 25 dag mrożonego groszku sól pieprz 25 dag ryżu 3 łyżki masła 5 dag startego żółtego sera 2 jajka bułka tarta olej Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso oraz groszek. Dokładnie wymieszać i smażyć przez chwile po czym dodać…

Ryż zapiekany z szynką i szpinakiem

Składniki: 20 dkg ryżu szklanka wody Szpinak: ½ kg szpinaku/ może być mrożony/ sól, pieprz 3 dkg masła 1 szklanka mleka 3 ząbki czosnku 25 dkg szynki drobiowej 2 dkg margaryny Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko. Szpinak rozmrozić . Z tłuszczu i mąki sporządzić białą zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem, wymieszać ze szpinakiem i zagotować.…

Ryż z jajami i papryką

Składniki: 20 dkg ryżu sól ostra papryka w proszku. 1 szklanka wody Papryka: 1 duża cebula 3 papryki czerwone 2 papryki zielone 3 dkg masła sól, ocet, cukier, kwasek cytrynowy liść laurowy 6 ziaren ziela angielskiego mała puszka przecieru pomidorowego Jajka: 6 jajek 3 dkg masła sól koperek Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować na sypko. Paprykę…