Składniki: 4 plastry mrożonego szczupaka sok z cytryny 8 plastrów bekonu sól pieprz 3 łyżki sklarowanego masła 250 ml wywaru z ryby 20 ml rumu 5 łyżek chutney z mango 2 łyżki gorzkiej konfitury z pomarańczy koperek 1 cytryna pieprz cytrynowy Sposób wykonania: Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem i obłożyć bekonem.…
Kategoria: Szczupak
Szczupak
Szczupak w sosie chrzanowo – cytrynowym
by Aneta Zagórska • • 0 Comments
Składniki: 1 szczupak ½ szkl. świeżo startego chrzanu 1 marchewka 200 ml kwaśnej śmietany kawałek korzenia selera 1 pietruszka pęczek natki pietruszki 1 cebula kilkanaście ziaren pieprzu 1 liść laurowy 4 łyżki masła 1 łyżka mąki sól Sposób wykonania: Jarzyny pokroić na mniejsze kawałki po czym przełożyć je do specjalnej rynienki do gotowania ryb. Zalać…
Szczupak
Smażony szczupak Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: szczupak 1,5- 2 kg mąka bułka tarta jajka 3 sztuki sól pieprz zioła prowansalskie suszony koperek sok z cytryny olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w kawałki około 3- 4 centymetrowe, głowę odłożyć, ponieważ nie ma w niej mięsa, więc nie nadaje się do spożycia. Kawałki szczupaka…
Szczupak
Szczupak gotowany
by albertos • • 0 Comments
Szczupak
Szczupak w sosie chrzanowym
by albertos • • 0 Comments
Składniki: filety ze szczupaka 1,5 kg cebula 2 sztuki białe wino 2 szklanki wywar z ryby 0,6 litra masło 3/4 kostki tarty chrzan 6 dag świeży chrzan 6 dag śmietana 1,5 szklanki natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Filety ze szczupaka należy podzielić na dowolne porcje. Cebulkę po obraniu z łupinek należy pokroić w kosteczkę.…